Zenek Martyniuk, Skaldowie, Doda i Dziani oraz łowicki krupnik na Księżackim Jadle 2018 [Zdjęcia]
Stałym elementem Księżackiego Jadła w Łowiczu jest konkurs na najsmaczniejsze danie regionalne. Podczas tegorocznej edycji festiwalu dobrej żywności w niedzielę...
KGW nie mogą sprzedawać alkoholu na imprezach masowych [Zdjęcia]
Koła gospodyń wiejskich powinny wystrzegać się sprzedaży wyrobów alkoholowych podczas imprez masowych. Mogą natomiast handlować żywnością bez kasy fiskalnej,...
Łowicka Grillówka 2018 i piknik europejski w parku nad Bzurą [Zdjęcia]
Słoneczna pogoda sprawiła, że w sobotę (12 maja) miejskie błonia nad Bzurą wypełniły się miłośnikami dobrej zabawy.
Łowickie pasiaki na uroczystościach weselnych w... Malezji [Zdjęcia]
Upalny malezyjski dzień, kołyszące się w lekkim wietrzyku palmy oraz... łowickie pasiaki, to kadry z weselnych poprawin Wioletty Królik, podróżniczki...
Księżackie Jadło 2017 [Zdjęcia]
Zalewajka Koła Gospodyń Wiejskich z podłowickiej Jastrzębi wygrała burmistrzowski konkurs przeprowadzony podczas niedzielnego (10 września) Księżackiego Jadła...
Burmistrz ogłosił konkurs na łowicką zalewajkę
Stałym elementem Księżackiego Jadła w Łowiczu jest konkurs na najsmaczniejsze danie regionalne. 10 września podczas festiwalu dobrej żywności na Nowym Rynku...
Sukces uczennic ZSP nr 3 w Łowiczu (Zdjęcia)
Reprezentantki Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Łowiczu zajęły drugą lokatę w III Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia Literacka”. Został on...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Radomskie smaki: parzybroda zachwyciła Okrasę
Z Justyną Górska- Streicher, etnografem z Muzeum Wsi Radomskiej rozmawiamy o radomskiej kuchni, która była zdrowa, postna i niezwykle kreatywna, i podajemy...
Jak smakuje Lubelszczyzna? Nie tylko cebularz
W ramach akcji kuliarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubelskim świecie smaków.
Kuchnia warszawska to kulinarny tygiel, którego nie można zaszufladkować
Pyzy czy zrazy po warszawsku, wuzetka, zygmuntówka czy pańska skórka to tylko niektóre przykłady regionalnej kuchni warszawskiej. A co jeszcze w niej...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano miesiąc temu w kategorii Biuro projektowe
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Transport ciężarowy
Dodano 5 miesięcy temu w kategorii Transport ciężarowy