Warsztaty prowadzone były w trzech grupach. Najmłodsza przygotowywała sałatki oraz tartinki, a średnia zajęła się dekoracją stołu. Najstarsi wychowankowie Domu Dziecka pod okiem naszych uczniów przygotowywali dania gorące: zupę brokułową z groszkiem ptysiowym, spaghetti z sosem bolognese oraz miodowe pierniki.
Po zakończeniu warsztatów wszyscy zasiedli do stołu, aby wspólnie zjeść przygotowany obiad. Wychowankowie kutnowskiego ośrodka odwdzięczyli się własnoręcznie wykonanymi stroikami świątecznymi. Z kolei młodzież ponadgimnazjnalej dwójki obdarowała dzieci z "Tęczy" drobnymi prezentami nawiązującymi do bogatej kultury ludowej dawnego Księstwa Łowickiego.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?