ZSCKR Zduńska Dąbrowa: Warsztaty pachnące chlebem

Rafał Klepczarek
Archiwum
Trzy reprezentantki Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Zduńskiej Dąbrowie wzięły udział w warsztatach zorganizowanych przez Fundację Dobre Życie. Zajęcia, które odbyły się w Koszelówce, nosiły tytuł „Dobry chleb na każdym stole – bądź świadomym konsumentem”.

Warsztaty odbywały się pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej. Ich uczestnicy poznawali rolę tradycyjnie wypiekanego chleba w prawidłowej diecie człowieka.
- Dziewczęta z II klasy technikum architektury krajobrazu miały możliwość wzięcia udziału w zajęciach, na których wypiekano chleb oraz przygotować o nim plakat – informuje Zofia Rosa, zastępca dyrektora ministerialnej szkoły rolniczej w gminie Zduny.

Mniej wina w Europie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie