Przed rozpoczęciem zajęć warsztatowych uczniowie ostatniej klasy gimnazjalnej ze Skierniewic zapoznali się z prawami konsumenta. Omówiła je Agnieszka Kopczyńska, powiatowy rzecznik konsumenta w Łowiczu.
Zajęcia gastronomiczne składały się z warsztatów kulinarnych oraz ćwiczeń z żywności molekularnej. Gimnazjaliści przygotowali m.in. kawior z kompotu, piankę z soku jabłkowego i mus z soku pomarańczowego z ziemią jadalną oraz spaghetti z czarnych porzeczek i borówek.
W podobnych zajęciach wzięli udział ich koledzy z Łyszkowic.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?