MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty o niskim indeksie glikemicznym znacznie trudniej...
fot. vadymvdrobot/123RF

Ta dieta jest odpowiednia dla chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Poznaj korzyści płynące z diety o niskim indeksie glikemicznym

Dłuższe uczucie sytości

Produkty o niskim indeksie glikemicznym znacznie trudniej się trawią i wchłaniają, przez co dłużej stymulują ośrodek sytości.

W wielu badaniach naukowych zaobserwowano, że podczas stosowania diety z niskim IG głód występuje znacznie później, w porównaniu do diety wysokoglikemicznej.

W jednym z badań zaobserwowano również, że spożycie posiłku z produktami o niskim indeksie glikemicznym powoduje, że w następnym posiłku spożywa się o ok. 53 proc. mniej kalorii, niż po posiłku o wysokim IG.

Zobacz również

Tyle oferują dziś pracodawcy na Opolszczyźnie. Stawki są niskie, a praca ciężka

Tyle oferują dziś pracodawcy na Opolszczyźnie. Stawki są niskie, a praca ciężka

Cenne zwycięstwo Wisłoki w Świdniku

Cenne zwycięstwo Wisłoki w Świdniku

Polecamy

„Kocham” – maturzyści dzielą się wrażeniami z rozszerzonej matematyki

„Kocham” – maturzyści dzielą się wrażeniami z rozszerzonej matematyki

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię