Uczniowie szkoły podlegającej pod Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi nie tylko poznawali sposoby jego wypiekania, ale także degustowali różne jego rodzaje.
- Chlebem pachniało w całej szkole - mówi Zofia Rosa, zastępca dyrektora szkoły rolniczej. - Żytni chleb prezentowały uczennice ubrane w regionalne stroje łowickie. Częstowały one chętnych świeżym chlebem ze smalcem, masłem, miodem.
Na szkolnej wystawie znalazł się również zakwas, który jest podstawą wypieku chleba. Młodzież przygotowała też gazetkę pod tytułem "Od ziarenka do bochenka".
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?