Spotkanie jest częścią realizowanego w tym roku przez Muzeum w Łowiczu projektu
„Smak dzieciństwa. Pieczywo codzienne i obrzędowe w tradycji regionu łowickiego”.
Składa się on z czterech wykładów, ośmiu warsztatów wypieku chleba i ciast w skansenie w Maurzycach oraz konkursu na najlepszy przepis i wypiek tradycyjny.
Muzealny projekt ma kosztować 33,6 tys. zł, z których 25 tys. zł pozyskano z Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Patronuje mu redakcja „Dziennika Łódzkiego”.
Wstęp na wykład Aldony Plucińskiej jest darmowy. Zapraszamy.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?