Nagrodę, która została ogłoszona i wręczona podczas IV Forum Rynku Spożywczego, przyznały redakcje mediów branżowych oraz eksperci i menedżerowie Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji.
- Nasz nowy produkt jako pierwszy na polskim rynku łączy cechy fiksów, znanych z kategorii dań w proszku, z formułą mokrego sosu - mówi Joanna Bancerowska, rzecznik prasowy warszawskiego koncernu Agros Nova. - Samo przyrządzenie potrawy jest banalnie proste. Wystarczy dodać surowe półprodukty, zalać zawartością słoika i zapiec.
Mokre fiksy, które produkowane są w czterech smakach (zapiekanka makaronowa, zapiekanka ziemniaczana, karkówka oraz schab w sosie), zostały w całości wymyślone przez technologów żywności w Łowiczu. Tu też są produkowane.
Agros Nova pracuje także nad nowymi smakami nagrodzonej serii. Niestety, prestiżowe wyróżnienie nie wiąże się ze zwiększeniem zatrudnienia. Warszawski koncert w Polsce zatrudnia ok. 2 tys. osób.
null
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?