Praktyki były częścią projektu „Wzmocnienie kompetencji kluczowych w zakresie inicjatywności i przedsiębiorczości wśród uczniów szkół rolniczych w Polsce-CEKIN”. Opiekunem merytorycznym uczniów na praktykach była Zofia Rosa, nauczyciel przedmiotów ekonomicznych.
Na praktykach uczniowie opracowali m. in. indywidualne koncepcje projektu lokalnego w ramach działania Małe Projekty (PROW na lata 2007-2013). Podczas spotkania z przedstawicielem Grupy Producenckiej „Wołowina Sudecka” dowiedzieli się o zasadach ekologicznego chowu bydła mięsnego rasy limousine oraz korzyściach jakie daje przynależność do grupy producenckiej.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?