Gościem specjalnym łowickiej imprezy była znana z telewizji restauratorka Magdalena Gessler. Na łowickim festiwalu nie tylko wystąpiła ona z pokazem kulinarnym, ale też przewodziła komisji oceniającej dania w konkursie na potrawę regionalną. W tym roku jury konkursowe, w którym znalazł się też marszałek województwa łódzkiego Włodzimierz Fisiak, oceniało księżackie pyzy. Każde z kół gospodyń wiejskich, które wzięło udział w konkursie na „łowickom pyze” przyrządzało to danie na inny sposób. Konkurs wygrały gospodynie z Bednar Kolonii, drugie miejsce zajęły pyzy KGW w Nieborowie, a trzecie potrwa z podłowickich Zielkowic.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?