Jarmark odbył się na Rynku w Uniejowie. Jak relacjonuje Urząd Miasta w Uniejowie atrakcją były nie tylko palmy, świąteczne stroiki czy wypieki. Kulinarną gwiazdą imprezy była zupa chrzanowa z białą kiełbaską serwowana przez uniejowskiego mistrza kuchni Adama Kozaneckiego. Posilić się można było także potrawami z grilla i grochówką przygotowanymi przez Sebastiana Emche z Uniejowskiej Wędzarni. W ofercie „na wynos” znalazły się jogurty i sery w wykonaniu Przemysława Rajskiego i Serowarni Czarna Owca, a swoje stoiska wystawiły także Koła Gospodyń Wiejskich z Ostrowska, Wilamowa, Felicjanowa, Kuczek i Rożniatowa. – Znalazły się na nich tradycyjne, wielkanocne wypieki, takie jak np. baby i mazurki, a także własnoręcznie wykonane, barwne dekoracje świąteczne.
- Na Jarmarku Wielkanocnym nie zabrakło też stoisk wypełnionych rękodziełem. Produkty oferowane przez kupców to przede wszystkim artykuły świąteczne: stroiki, koszyki, palmy, pisanki i serwetki. Najmłodsi uczestnicy Jarmarku mogli spróbować swoich sił w wykonaniu papierowych kurek i kolorowych jajek – informuje Urząd Miasta w Uniejowie.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?