Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Były mistrz świata F1 przerwał milczenie. Zastąpi Hamiltona w Mercedesie?

Były mistrz świata F1 przerwał milczenie. Zastąpi Hamiltona w Mercedesie?

Przecież to młody Budda! Złapaliśmy go na korytarzu w gimnazjum

Przecież to młody Budda! Złapaliśmy go na korytarzu w gimnazjum

Polecamy

Kacper Rochowski z II LO w Radomsku w etapie centralnym Olimpiady Przedsiębiorczości

Kacper Rochowski z II LO w Radomsku w etapie centralnym Olimpiady Przedsiębiorczości

Współautorka „ Pałaców i dworów ziemi sieradzkiej” z wizytą u burmistrza Błaszek FOTO

Współautorka „ Pałaców i dworów ziemi sieradzkiej” z wizytą u burmistrza Błaszek FOTO

Protest pracowników Kauflandu w Rokszycach. Utrudnienia na DK 74

Protest pracowników Kauflandu w Rokszycach. Utrudnienia na DK 74