Uczniowie ze Starego Waliszewa na popularnym „Blichu” spotkali się m. in. z Agnieszką Kopczyńską, rzecznikiem praw konsumenta. Mogli także obejrzeć prezentację multimedialna przygotowaną przez uczniów z III klasy technikum agrobiznesu Michała Polita i Konrada Snopka pod kierunkiem nauczycielki Elżbiety Wojtyny.
Na warsztatach gastronomicznych gimnazjaliści wraz z uczniami klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycielek Iwony Bogusiewicz-Kuś oraz Edyty Kłak przygotowywali potrawy z użyciem lokalnych surowców.
Poza warsztatami kulinarnymi młodzież miała możliwość samodzielnego wykonania ćwiczeń z zakresu kuchni molekularnej, zwanej również kreatywną. Zajęcia z zakresu żywności molekularnej odbywały się pod kierunkiem Olgi Kwapisz–Wojdy oraz Agnieszki Golan.
Goście ze Starego Waliszewa mieli także okazję obejrzeć zaplecze dydaktyczne ponadgimnaznalnej dwójki.
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?